Saturday, 2 January 2016
Pizza Pasta
Pasta merupakan makanan tradisional masyarakat Itali yang berasal daripada Sicily. Terdapat pelbagai jenis pasta yang ada di pasaran. Kena rebus sebelum pasta ini boleh di masak atau makan.
Bagi pizza pasta ini, saya menggunakan pasta spiral. Rebus selama 15 minit sebelum dimasak sebagai pizza.
Bahan-bahan :-
1 cawan sos carbonara
1 biji bawang besar di potong dadu
1 labu bawang putih di cincang
1 biji lada benggala
1 cawan keju Parmesan parut
sedikit garam, gula dan lada hitam
Rebus pasta kemudian toskan. Campurkan kesemua bahan kecuali keju parut. Gaul rata dan taburkan keju parut di atas pasta tadi. Boleh taburkan pepperoni atau pun hirisan bawang. Masak selama 30 minit suhu 170 C. Potong ketika masih panas. Memang umphh
Selamat mencuba.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment